MacBook Pro: Τι να Αναμένουμε Σήμερα στο Event της Apple

Μεγαλώνει η αγωνία για το νέο MacBook Pro, που θα αποκαλύψει η Apple στο πολυαναμενόμενο “Unleashed” event στις 18 Οκτωβρίου, και τα προγνωστικά/spoilers έχουν πάρει φωτιά. Λίγο δύσκολο να ξεχωρίσουν οι μύθοι από τις αλήθειες! Διασταυρώνοντας πηγές και το ποσοστό επιτυχίας τους στο παρελθόν, συγκεντρώσαμε τις πιο πιθανές προσθήκες στο MacBook Pro και τις παρουσιάζουμε εδώ.

Πρώτα λίγα βασικά: το νέο MacBook Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει στην έκδοση των 14 και των 16 ιντσών για την ώρα. Σχετικά με τη νέα iMac οθόνη 27 ιντσών πάλι, που αναμενόταν να λανσαριστεί ταυτόχρονα μαζί τους, να αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2022 κατά πάσα πιθανότητα. Η πιθανότερη αιτία γι’ αυτό φαίνεται να είναι οι σημαντικές ελλείψεις στην γραμμή ανεφοδιασμού παγκοσμίως στα προϊόντα τεχνολογίας.

Κάτι ακόμα πριν πάμε στα επί μέρους: το νέο MacBook Pro θα ξεκινά με βασική την έκδοση στα 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικής μνήμης.

M1X: το «1ο Όνομα» στη Μαρκίζα

Αν το MacBook Pro είναι το μαγαζί, ο M1X είναι σίγουρα το πρώτο όνομα στη μαρκίζα του! Ο πολυαναμενόμενος επεξεργαστής της Apple αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μαζί με το νέο MacBook Pro. Αν και γενικά αναμένεται ο νέος επεξεργαστής να είναι «κάποια τικ» καλύτερος από τον Μ1 σε όλα, τα spoilers έχουν κι εδώ να μας δώσουν διευκρινίσεις.

Ο M1X αναμένεται να κυκλοφορήσει με 10-core κεντρικό επεξεργαστή (CPU): 8 πυρήνες high performance και 2 πυρήνες high efficiency – σε αντίθεση με τον Μ1, που έχει 4 και 4 αντίστοιχα.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών (GPU), αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις: 16 ή 32 πυρήνες, σε αντίθεση με τον Μ1 που κυκλοφορεί με πυρήνες 7 ή 8 GPU. Όσον αφορά τη μνήμη RAM, ο Μ1Χ θα μπορεί να υποστηρίξει ως και 64GB, σε αντίθεση με τον Μ1 που μπορεί να υποστηρίξει ως 16GB.

Παρ’ όλα αυτά, το «ζουμί» της υπόθεσης είναι άλλο: η Apple συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε λίγο καιρό πριν, το Apple Silicon – δηλαδή να χρησιμοποιεί στα προϊόντα της τους δικούς της επεξεργαστές, αντικαθιστώντας τους Intel. Για τους Applemaniacs, αυτό από μόνο του αρκεί για να περιμένουν τον Μ1Χ και την προσθήκη του για πρώτη φορά σε MacBook Pro.

Παρουσίαση και οθόνη

Μέσα στις διάφορες εικασίες, ένα είναι το σίγουρο: το πλαίσιο της οθόνης του νέου MacBook Pro θα είναι το πιο λεπτό που έχουμε δει σε MacBook. Τόσο λεπτό, που όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει καν το logo της Apple, ούτε θα αναγράφεται «MacBook Pro» στο πάνω μέρος της οθόνης, όπως είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Όχι ιδιαίτερα σημαντικό λειτουργικά, αλλά για τους Applemaniacs όλα μετράνε.

Η φήμη που ήθελε την οθόνη να φωτίζεται παρασκηνιακά με mini LED φαίνεται τελικά πως θα επιβεβαιωθεί. Συνεπώς, περισσότερη φωτεινότητα και καλύτερη ανάλυση οθόνης. Ακόμα καλύτερα, η οθόνη του νέου MacBook Pro θα κυκλοφορήσει με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Και τα δύο οφείλονται στο ProMotion, το οποίο η Apple χρησιμοποίησε και στο iPhone 13 Pro.

Σίγουρα θα δούμε 2Χ Retina οθόνη στο νέο Mac Book Pro. Κάτι ακόμα, που μάλλον θα επαληθευτεί σχετικά με την οθόνη, είναι ότι θα δούμε μια μικρή εγκοπή στη θέση της κάμερας, μάλλον αναγκαστικά λόγω του λεπτού σχεδιασμού και παρόμοια με αυτή των τελευταίων iPhones.

Ενώ η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι, φυσικά, παρούσα και στο νέο MacBook Pro, φαίνεται πως η αναγνώριση προσώπου (Face ID) θα μείνει εκτός για την ώρα – όσο και αν την περίμεναν οι tech-maniacs. Εκτός μένει και το Touch Bar, χωρίς αυτό ωστόσο να είναι ακόμα σίγουρο – αν και επαναλαμβάνεται από πολλούς.

Για τους απαιτητικούς/επαγγελματίες χρήστες των laptops, ευπρόσδεκτη είναι η δυνατότητα υποστήριξης δύο οθονών από το νέο MacBook Pro. Σίγουρο θεωρείται ακόμα ότι θα δούμε την επιστροφή του MagSafe power connector, καθώς και ότι θα υπάρχει και εδώ κανονικού μεγέθους θύρα USB, αλλά και θύρα κάρτας SD. Φυσικά, στο νέο MacBook Pro θα δούμε και τις θύρες USB-C. Θα είναι 4 κατά τα αισιόδοξα σενάρια (2 σε κάθε πλευρά), 2 κατά τα απαισιόδοξα σενάρια.

MacBookPro δυνατότητες, Air βάρος!

Του νέο MacBook Pro φαίνεται πως θα είναι λεπτότερο, και σημαντικά ελαφρύτερο από το “τερατάκι” των 4,3 pounds με την μπαταρία των 100 Whr.

Όπως σε κάθε αναμενόμενη παρουσίαση των “ναυαρχίδων” της Apple, έτσι και τώρα οι φήμες και τα δημοσιεύματα οργιάζουν. Εμείς συγκεντρώσαμε ό,τι δείχνει πραγματικό spoiler και το παρουσιάσαμε. Στις 18 Οκτωβρίου, 10.00 πμ ώρα Ειρηνικού, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια!