Τι είναι τα OTG καλώδια: Ένας σύντομος οδηγός

Θέλετε να κάνετε το κινητό σας προσβάσιμο για οποιοδήποτε εξωτερικό μέσο; Τα OTG καλώδια είναι μονόδρομος! Με την χρήση τους να μεγαλώνει ευρέως και τα είδη τους να ποικίλουν, αυτά τα καλώδια σιγά σιγά αρχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο αξεσουάρ για κάθε κινητό… Και πολύ σύντομα θα σας πούμε το γιατί!

OTG αντάπτορας: Ορισμός

Τα OTG καλώδια ή αντάπτορες ανταποκρίνονται στον όρο on-the-go και χαρακτηρίζονται από την δυνατότητα τους να συνδέουν κινητές συσκευές (όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ) με εξωτερικά μέσα, μέσω USB θύρας.

Το κοινό γνώρισμα αυτών των καλωδίων είναι τα 2 βύσματά τους. Πάντοτε υπάρχει ένα αρσενικό το οποίο συνήθως είναι (τα τελευταία χρόνια) USB – C ή micro – USB και μπαίνει στην αντίστοιχη υποδοχή του κινητού. Και πάντοτε υπάρχει ένα θηλυκό βύσμα USB με σκοπό να συνδέει τις εξωτερικές μονάδες με αρσενικό USB βύσμα, όποιες και να είναι αυτές!

Χρησιμότητα OTG USB: Τι δυνατότητες έχουν;

USB 2.0 Micro USB Flash Drive. OTG Memory Stick for Phone. Dual flash card

Που χρησιμεύει λοιπόν αυτή η μικρή συσκευή;

Όπως είπαμε σκοπός του OTG (on-the-go) αντάπτορα είναι να συνδέσει τις συσκευές κινητής με εξωτερικές μονάδες. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα απαντήσουμε με 4 παραδείγματα!

Πολυμέσα φωτογραφιών και βίντεο

Τι θα έπρεπε να κάνετε κανονικά για να μεταφέρετε αρχεία κειμένου (.doc), φωτογραφιών (.png), βίντεο (mp4) και ήχου (mp3);

Να συνδέσετε το USB φλασάκι σας στον υπολογιστή ή το λαπτοπ σας, να μεταφέρετε τα αρχεία εκεί, να συνδέσετε μετά το κινητό στον υπολογιστή και να μεταφέρετε τα ίδια αρχεία στο κινητό.

Και η ίδια διαδικασία ισχύει για το αντίστροφο.

Οι OTG αντάπτορες απ’την άλλη, συνδέονται στο κινητό και άμεσα στην άλλη άκρη κουμπώνετε το φλασάκι και μεταφέρετε αρχεία απευθείας απ’τη πηγη.

Σύνδεση περιφερειακών μονάδων υπολογιστή (πληκτρολόγιο ποντίκι)

Με καλώδια OTG μπορείτε να συνδέσετε στο Android σας κανονικά τα περιφερειακά και να κάνετε χρήση αυτών εύκολα!

Συνίσταται εξαιρετικά για περιπτώσεις τάμπλετ όπου με ένα τέτοιο καλώδιο θα μετατρέψετε το τάμπλετ σας σε έναν πρακτικό φορητό υπολογιστή.

Χειριστήρια κονσολών

Συγκεκριμένα το χειριστήριο του xBox 360 είναι ότι πρέπει να να απολαύσετε gaming σε κινητό με την αίσθηση ότι παίζετε σε κανονική κονσόλα.

Φυσικά κάντε έναν έλεγχο πρώτα και δείτε κατά πόσο το εκάστοτε mobile παιχνίδι είναι συμβατό με μια τέτοιου είδους εξωτερική σύνδεση.

Επιπλέον, σε Android συσκευές είναι συμβατό και το χειριστήριο του PlayStation 3, ενώ με λίγο ψάξιμο θα βρείτε και άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

DSLR Κάμερες

Και ποιός είπε ότι πρέπει να περιορίζεστε στην μικρή οθόνη της κάμερας σας;

Με έναν αντάπτορα OTG συνδέετε την DSLR κάμερα με την Android συσκευή σας και την κάνετε κανονική οθόνη ελέγχου της κάμερας.

Τι μορφές OTG καλωδίων υπάρχουν;

Ενώ παλαιότερα η πιο διαδεδομένη μορφή OTG αντάπτορα ήταν micro-USB σε USB, πλέον, με το επικρατέστερο βύσμα να υπερισχύει, υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε USB-C προς USB OTG αντάπτορες!

Ωστόσο πλέον με αυτούς τους αντάπτορες να είναι αρκετά διαδεδομένοι έχουμε μορφές OTG καλωδίων οι οποίες καλύπτουν κάθε απαίτηση και κάθε συσκευή.

Πχ υπάρχουν αντάπτορες με ακροδέκτες Α σε μορφή:

  • USB – A/C
  • mini/micro – USB
  • Samsung/Apple – 30 pin βύσμα
  • Lightning βύσμα

Ενω με ακροδέκτες Β σε μορφή:

  • USB A/B/C
  • micro/mini USB
  • Lightning βύσμα
  • Βύσμα 3,5 mm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *