Ποιες συσκευές και αξεσουάρ να πάρω μαζί μου σε ένα ταξίδι

Πολλοί οδηγοί προτείνουν και δίνουν συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία ταξιδιού και τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα σας, όμως εμείς έχουμε μια λίστα με τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο ευχάριστο και αυτές που δεν είναι απαραίτητες – ανάλογα με τις δυνατότητές σας.

1. Φορητός υπολογιστής – Laptop και αξεσουάρ 

Ο λόγος για τον οποίο φτιάχτηκαν τα λάπτοπ είναι και ο λόγος που σας τα προτείνουμε για το ταξίδι σας. Αν διαθέτετε ένα λάπτοπ να σιγουρευτείτε πως θα συμπεριληφθεί στην βαλίτσα σας, ειδικά αν κάνετε το ταξίδι για επαγγελματικό σκοπό, αλλά μιλάμε και γενικότερα.

Όσoν αφορά τα λάπτοπ, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην ξεχάσετε τα αξεσουάρ του και τα περιφερειακά του μέσα, τα οποία κάνουν την χρήση του καλύτερη.

Για παράδειγμα, σιγουρευτείτε πως έχετε μαζί σας τα απαραίτητα καλώδια για την τροφοδοσία και την φόρτιση του λάπτοπ και ως εκ τούτου καλό θα ήταν να έχετε στο νου σας και την μπαταρία του λάπτοπ εάν αυτή είναι αποσπώμενη.

Παρομοίως, μετά από λίγη σκέψη δείτε αν μπορούν να χρησιμεύσουν στο ταξίδι σας και άλλα αξεσουάρ, όπως ακουστικά, ενσύρματα και μη, βάση λάπτοπ, usb στικάκια, usb φωτάκι πληκτρολογίου και τα βασικότερα, Bluetooth ποντίκι και πληκτρολόγιο.

2. Power bank

Τα ταξίδια, παρά τα πολλά πλεονεκτήματα τα οποία έχουν, φυσικά δεν μπορούν να μας παρέχουν την άνεση του σπιτιού μας! Αλλά φυσικά με λίγη οργάνωση θα είστε καλυμμένοι. Έτσι, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποιο powerbank. 

Στην πορεία θα διαπιστώσετε πως είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε, γιατί δεν αποκλείεται να είστε για πολλές ώρες εκτός ξενοδοχείου, να έχετε κάποια ευαίσθητη μπαταρία που χρειάζεται συχνή φόρτιση ή ακόμα οι πρίζες του καταλύματος να μην είναι σε ευνοϊκή θέση για να φορτίζετε και να δουλεύετε ταυτόχρονα.

  1. Αν δεν έχετε ήδη κάποιο powerbank ή σκοπεύετε να αγοράσετε άλλο, βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει είναι:Η χωρητικότητά του να μπορεί να υποστηρίξει τουλάχιστον 2 πλήρης φορτίσεις. Αυτό θα το βρείτε στην ένδειξη mAh και στο powerbank και στην μπαταρία σας. Ένα powerbank των 10.000mAh θα ήταν ιδανικό καθώς φορτίζει πλήρως περίπου 3 μέσου όρου μπαταρίες, ενώ πλέον υπάρχουν και ισχυρά powerbank ικανά να φορτίσουν λάπτοπ όπως και πάνω από μια μπαταρίες ταυτόχρονα.
  2. Το μέγεθός του να είναι κατάλληλο για να το έχετε μαζί σας σε κάθε πιθανή περίσταση… από μια βόλτα έως και ένα επαγγελματικό ραντεβού.

Σημείωση: Αν με το budget σας δεν μπορείτε να βρείτε κάτι που πληρεί και τα 2 χαρακτηριστικά, θυσιάστε την χωρητικότητα και βρείτε κάτι στο κατάλληλο μέγεθος. 

3. Φωτογραφική μηχανή και αξεσουάρ

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τις αναμνήσεις του ταξιδιού σας ζωντανές και να τις θυμάστε είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο και εδώ είναι που για να κάνετε καλύτερη δουλειά από ένα απλό κινητό, θα χρειαστείτε μια κάμερα. 

Είτε χρησιμοποιείτε την κάμερα σας ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι η κάμερα δεν είναι μόνο η συσκευή.

Ίσως χρειαστείτε κάποιο τρίποδα, εξωτερικό μικρόφωνο, κάποια βάση για μικρόφωνο ή και αδιάβροχη/προστατευτική θήκη.

Στο πρακτικό κομμάτι, μην ξεχάσετε τις κάρτες sd για αποθήκευση (παίρνοντας όσες είναι απαραίτητες) και card readers ώστε να μεταφέρετε υλικό στον υπολογιστή!

4. Φορτιστές

Πολλές φορές οι διαφορετικές συσκευές απαιτούν διαφορετικά βύσματα καλωδίων ή κάποιοι μετασχηματιστές ρεύματος δεν είναι κατάλληλοι για όλες τις συσκευές. 

Πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι για όλες σας τις συσκευές, πιο πολύ διότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το ότι αν ξεχάσετε κάτι θα βρείτε μαγαζί να το αγοράσετε μετέπειτα.

5. Αποσπώμενες συσκευές 

Αν έχετε σκοπό να πάρετε μαζί σας συσκευές όπως κάμερες ή drone, μην ξεχάσετε τυχόν αποσπώμενα κομμάτια όπως φακούς, εξωτερικά φλας, μικρόφωνα και μπαταρίες. 

6. Αντάπτορας πρίζας

Αν έχετε σκοπό να επισκεφτείτε χώρα του εξωτερικού και μάλιστα με πρίζες διαφορετικού τύπου, βρείτε εγκαίρως τον σωστό αντάπτορα.

7. Ταμπλετ και αξεσουάρ

Μια συσκευή με αρκετές δυνατότητες και μικρότερη από ένα λάπτοπ, που εξοικονομεί χώρο και ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του ταξιδιού.

Μαζί με το τάμπλετ σας μην ξεχάσετε την θήκη καθώς και προστατεύει και ορισμένες βοηθάνε την λειτουργία με διαφορετικές γωνίες θέασης.

Για να το αξιοποιήσετε και στο έπακρο, πάρτε μαζί σας και κάποιον αντάπτορα ή ένα πολύ-λειτουργικό hub με ενσωματωμένο card reader και άλλες θύρες για να συνδέσετε ό,τι άλλο χρειαστείτε!

8.Ταξίδι με αυτοκίνητο

Για το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια μικρή και ελαφριά βάση αεραγωγού κατά προτίμηση με ισχυρό μαγνήτη για καλύτερο κράτημα.

Μια άλλη επιλογή είναι η βάση αυτοκινήτου που παράλληλα προσφέρει ασύρματη φόρτιση ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ απο μπαταρία στο ταξίδι σας καθώς σε περίπωση που χρησιμοποιείτε GPS καταναλώνει πολύ μπαταρία!

Επίσης σημαντικό αξεσουάρ αυτοκινήτου είναι ο φορτιστής και καλό θα ήταν να έχει πολλές θύρες USB ώστε να μπορείτε να φορτίζετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Καθώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, είναι φυσιολογικό πλέον ένα σπίτι να είναι γεμάτο με διαφορετικές ηλεκτρονικές και φορητές συσκευές – αναλόγως πάντα από την κατάσταση του καθενός. Μέσα σε αυτό το χάος είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιες συσκευές θα ήταν πραγματικά χρήσιμες για ένα ταξίδι και έτσι πλέον με την βοήθειά μας ξέρετε πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα.